luni, 7 noiembrie 2011

Mitul muzicii ingeresti in sufletul romanesc

Tin sa va marturisesc ca acest domeniu m-a pasionat de pe cand eram adolescent, cand am auzit aceasta muzica din trambitele si harpele ingeresti si am vazut adevarata fata a fericirii.
Asa ca sa purcedem!
Am inceput demersul cu sora mea intr-o vara. Cu o seara inaintea calatoriei mistico magice prin tara am fost binecuvantati de un vecin care adormise cu degetul pe repeat pe versurile de mare lirism
"Sunt mare Sankocan Cel mai mare barosan"
In acea seara am inceput sa ne punem intrebari despre categorisirea si rangurile ingerilor care ne protejeaza si incanta cu muzica lor.
Din putinele noastre cunostine stiam deja de 2 ranguri de baza. Primul si cel mai de jos rang, probabil obtinut daca poti lalai ceva indescifrabil. Acestia sunt nehaladitii .Dupa ce ai purces un drum initiatic si lumea intelege ce canti(si evident le dai tare cu dusmani care te seaca de bani si femei plus mertzanuri) poti sa te consideri un haladit Nu stim cat de multa experienta este necesara sau daca exista ritualuri de initiere in aceast ordin al haladitilor.Tot ce stim este ca trebuie sa iti exersezi skillurile constant pentru a nu le pierde si a putea progresa(intru gloria domnului, evident).
Demersul nostru din acea vara a vizat o arie putin cunoscuta si extrem de nebuloasa. Ce se petrece dupa rangul de haladit devine un secret bine pazit de componentii rangului si informatiile sunt putine si inconcludente.
Acea seara fatidica in care am inceput sa ne punem intrebari ne-a dezvaluit, involuntar ce-i drept alte 2 ranguri: barosanul si sandokanul barosanul fiind subordonat sandokanului si doar cei meritorii ajungand la acel grad!
Precum ramurile unui copac tot la fel evolueaza si spiritul ingeresc in diverse forme. Exista o categorie care se intorc la natura, elementalistii, cei care sunt numiti dupa elementul sau fenomenul care ii guverneaza. Printre cei mai cunoscuti se numara cei numiti "vijelie"
O alta categorie sunt profetii, cei care vorbesc adevarul domnului si ii transmit invataturile catre norod numiti"gura de aur". Sub specializarile sunt extrem de variate si nu fac scopul studiului nostru care incearca sa incadreze cat mai general aceste fiinte celeste.
Pe linia evolutiei exista multe hopuri si multe lucruri pe care trebuie sa le maiestresti si incorporezi pentru a putea trece cu adevarat la etapa viitoare dar, aceasta cale nu este intotdeauna la fel pentru toti membrii. Spre exemplu de la sandokan poti progresa spre gradul de mondial si fara ajutorul viorii sau pianului in melodiile tale dar un beat sanatos house ajuta enorm. Scopul oricarui mondial este sa ajunga universal si orice universal va trebui sa aiba un saxofonist in formatie.
Pe treptele cele mai de sus se incadreaza fiinte care nu se vad cu ochiul liber dar a caror existenta se postuleaza din cele mai vechi timpuri. Ma refer, cu siguranta la Transcedental, acea stare in care muzica ta se aude peste tot in galaxie si atat extraterestrii si pamantenii fac mici si beau bere ascultand eternele refrenuri:
Trag cu cardu/ Miliardu
Am mai multi bani ca sapardu
Insist ca acest post sa fie tratat ca o gluma :)



Un comentariu:

imokenstein spunea...

Multumesc mult pentru aprecieri!
Chiar voi incerca sa scriu mai des(chit ca am spus-o de cateva ori pana acum:D)