luni, 26 septembrie 2011

Pentru prietenul X

Pe prietenul X il stiu de multa vreme. Si prietenul X are o problema. E mai romantic, mai visator, mai cu capul in nori. Vrea sa creada in bunatatea oamenilor si nu crede ca daca oferi bunatate vei primi inapoi altceva. Ei bine, din nefericire, sau din fericire pentru experienta sa, soarta i-a aratat contrariul.
De mult timp prietenul X era indragostit de aceeasi fata care parea sa fie si ea topita dupa el, pareau sa se inteleaga si totul sa fie numai bine. Pana astazi cand se pare ca viata i-a dat o palma pe care nu o va uita. Prietenul X isi ajuta iubita mai mult decat ar fi trebuit, cu bani mai multi decat isi permitea, cu timp si dedicatie mai mult decat ar fi fost normal si nu cerea mult inapoi decat acel sentiment de apartenenta si complementaritate, o persoana in care sa te regasesti si in care sa te increzi. Poate ati remarcat ca am mentionat banii inaintea sentimentelor pentru ca relatia lor cerea bani constanti din partea lui.Si nu este corect sa fii singurul care da cand nu primesti nimic inapoi.
Recent prietenul X s-a simtit inselat, tradat si cu gauri serioase in bugetul personal. Nu totul se rezuma la bani dar deriva de aici. De o lunga perioada de timp prietenul X si-a taiat viata sociala, a facut sacrificii si a sperat in ce este mai bine si pentru celalalt s-a uitat pe sine.Un spirit de sacrificiu demn de laudat si nobil dar inutil de multe ori.
Prietenul X va trebui sa nu uite aceasta experienta si va trebui sa inteleaga un lucru important.
Cand un lucru te face sa te simti rusinat poate nu ar trebui sa fie asa cum este sau cand ceva pare ciudat intreaba prieteni in care sa ai incredere, de multe ori vei gasi oameni cu experienta si binevoitori si cel mai important...daca cineva iti cere constant sa il pui pe primul loc poate nu te iubeste indeajuns sa merite iubirea ta.
Noapte buna tuturor :)

Niciun comentariu: