vineri, 14 ianuarie 2011

Revista presei

Pentru ca azi ma doare mana de imi vine sa o tai(fuck it! stretching is the devil's work i tell you!) am deschis si eu un ziar erdely online pe care nu l-am citit.Era in maghiara si nemtudom dar era si o varianta in romana asa ca let's hit it baby.
Pe prima pagina..pretul carburantilor.O treaba foarte importanta din punctul oricui de vedere
Iaca si link si e cu our all time favorite Bocultez . Fii fara grija bocule,pe timp de criza vei fi urat oricum.Sarmanul om se lamenteaza ca Petromul a fost vandut prea ieftin.Da,are dreptate dar orice combinat cu mii de hectare vandut pe 1 dolar cu obligatia de a investi un numar nesemnificativ de milioane de dolari pe decursul a x ani si fara posibilitatea de instrainare a terenului dar care este vandut peste cateva luni firmelor de imobiliare si genereaza de 10 ori greutatea in aur a combinatului a fost vandut prea usor de statul roman.Este o culpa generala,clasa politica a fost acolo si nimeni nu a comentat sau nu a comentat destul de real pentru ca ceva sa se intample.Nu este destul sa te prefaci ca te doare o privatizare cand singura ta durere este ca nu ai avut un comision aferent.Boon,dar asta este istorie veche.Sa trecem la datele actuale concrete. Iaca o comparatie intre preturile benzinei intre natiunea noastra glorioasa si doi vecini globali mai sarmani,recte Sua si Germania Petrol .Se observa evident ca pretul benzinei americane este...la jumatate fata de a noastra.Probabil din cauza resurselor,petrolului dat pe arme spre arabi si lipsa unor standarde de poluare pentru natia lor.Comparatia reala se face insa cu Germania,vecinul nostru vestic.Ei vand benzina ceva mai scump decat noi,e drept si produc de 10 ori mai mult decat noi deci acea suta de euro in plus nu este chiar o treaba vitala.Pentru inceput petrolul nostru costa cu 186 de euro mai mult.De ce?Romania are o productie sanatoasa de petrol fiind a 5-a tara ca productie din Europa iar pretul benzinei fara taxe,se arata in alt grafic precedent indexarii era SUB MEDIA EUROPEANA Tot pe business day exista un citat demn de a fi citit care spune cam asa :

De asemenea, o treime din consumul intern al Romaniei este asigurat de productia interna, situatie de care se mai bucura doar Danemarca si Marea Britanie. In Germania, Franta sau Austria, peste 90% din consumul intern este asigurat din importuri, insa pretul unui litru de benzina fara taxe este cel mult egal cu cel din Romania.

Ca o scurta concluzie,daca producem destul de mult petrol,taxarea nu este excesiva atunci vina pentru un pret din ce in ce mai mare al carburantilor cade pe umerii achizitiilor si politicilor interne pe care premierul le mentiona.In cazul in care pretul de achizitie s-ar micsora,coroborat si cu o scadere a taxarii pentru incurajarea consumului cel mai probabil vecinii ar veni sa cumpere de la noi si nu am pleca noi sa cumparam de la vecini :)
Ah,si tot nu am aflat pe nicaieri de unde dumnezeu tot cumparam petrol.Inafara de rushi nu-mi vine nimic in minte care sa fie in apropiere :D
Alte vesti mai noi si dulci. Ambasada Ungariei atacata cu inscriptii obscene.Ungurii sunt pentru noi cum sunt americanii pentru arabi,bine totusi ca nu ne bombardeaza spitalele si nu ne iau petrolul pentru maruntish ca atunci ar fi grav.
Lady Gaga(da stiu,toti o iubiti pentru muzica ei fenomenala si eu printre voi) a declarat ca este o tarfa dar isi plateste taxele.Andrei ar fi atat de fericit daca ar citi vestea ca o femeie a acceptat acest lucru.Pe mine ma bucura ca isi plateste taxele
Locuri de munca in Deutchland! Dar nu pentru ratonii ca noi in ultimul an,doar pentru studenti care nu-s in an terminal.This could be a thing
Ceausescu era pe moarte in 89.Cancer la prostata,diabet,probleme la gat.Se planuia un mausoleu pentru inmormantarea sa
The money channel e gay! Cum cacat sa nu ai buton de search?Abominabil!
Tadjikistanul a acceptat sa cedeze Chinei 0.78% din teritoriul sau ca urmare a unei dispute din 84.Din 1884!! Probabil dupa o 150 de ani recuperam si noi chestii pierdute.Go China!
Cine stie ce minereuri au descoperit pe acolo si au nevoie de ele.Nu e chiar invadarea Austriei dar suna promitator.

Niciun comentariu: